GlobalMukanasBaliComment

Vedenalaista

GlobalMukanasBaliComment

Veden alla kaikki äänet ovat vain kaikuja. Siksi siellä on ihanaa. Ei kuulu turhia, vain kaukaisia ja matalia ääniä, jotka eivät vaadi tekemään mitään. On kevyttä ja rauhallista. 

Snorklasimme Balin vieressä sijaitsevalla Nusa Lembonganin saarella. Se oli päiväreissu, joka piti aloittaa aamulla, että ehdimme takaisin ennen vuorovettä.

Balilla osa rannoista on jo liian sameita sukeltamiseen. Lembonganilla oli kirkasta ja paljon värikkäitä kaloja. Olo oli kuin piirretyssä.

Kuljettajamme ei puhunut sanaakaan englantia. Kommunikoimme hymyin ja thumbs up -menetelmällä. Hän heitti leivänmurusia veteen, jotta kalat huomaisivat tulla paikalle.

Vietin reissussa paljon aikaa vedessä. Suolavesi tuntui iholla maailman tervetulleimmalta asialta pitkän talven jälkeen. Se syövytti pois vanhaa ja antoi tilalle uutta, pehmeämpää.

Oli ihana olla rannikolla, matkakohteina ne harvemmin pettävät.

Vietimme Nusa Lembonganilla lopulta yli viikon. Varasimme aluksi bungalowin kolmeksi yöksi, mutta jatkoimme olemista aina yö kerrallaan. Löysimme erityisen mieleisen, eli aivan tavallisen ja maanläheisen majapaikan, jossa skootterin avaimet heitettiin tiskiltä rennosti suoraan kouraan. 

Lähdimme Suomesta matkaan toukokuussa, jolloin päivät olivat jo pitkiä ja auringonlaskut viipyileviä. Minun on aina vaikea käsittää, miten säännöllisesti aurinko toimii päiväntasaajan seudulla. Se on tarkkaa toimintaa.

Lembonganilla tiesin tarkalleen, koska on viimeinen hetki mennä uimaan. Aamuisin ei voinut uida, sillä aallot olivat silloin suuret pelottavat, eikä niitä kiinnostanut tasaantua vasta kuin iltapäivällä. 

 Lapissa valoa on joka päivä eri minuuttimäärä. Nyt lokakuussa sitä on jäljellä aika vähän. 

Onneksi seuraava reissu on jo tiedossa.